Jedyne CO POTRZEBUJEMY:
- 1 puszka tuńczyka w oleju (taka mała jak na zdjęciu wystarczy dla 2 os.)
- makaron (rodzaj wedle uznania)
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- oliwa z oliwek, sól, pieprz
Dodatki:
- świeży koper,
- starty parmezan (do posypania na koniec jak ktoś lubi)
- łyżka śmietany, lub przecieru pomidorowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1) Gotujemy makaron zgodnie z informacją od producenta.
2) Następnie kroimy cebulkę w kostkę i rzucamy na rozgrzaną patelnie, dodajemy do tego pokrojony drobno czosnek.
3) W międzyczasie odcedzamy tuńczyka z oleju i później wrzucamy go na patelnie. Smażymy ok.7 min.
4) Do tuńczyka na patelnie wrzucamy posiekany koper, możemy także dodać łyżkę śmietany, albo przecieru pomidorowego (2-3 łyżki) w zależności jaki smak chcemy uzyskać. Doprawiamy solą pieprzem wedle uznania, jeszcze chwilkę smażymy.
5) Podany makaron oraz tuńczyk na talerzu posypujemy koperkiem, a jak ktoś lubi także startym parmezanem.
Przepraszam za jakość zdjęć dość późno było wtedy i światło nie najlepsze. Na zdjęciu bez parmezanu i wersji ze śmietaną. |
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz